Digitale veiligheid

Het beveiligen van jouw data, apparaten, applicaties en netwerk wordt steeds en steeds belangrijker. De “kwaadwillende” worden steeds slimmer en ook het “hacken” kan zeer gericht worden gedaan en zelfs worden geautomatiseerd. Het idee “bij mij valt er niets te halen” is vandaag de dag helaas niet meer aan de orde. Het beveiligen van jouw digitale oplossingen kan nogal uitgebreid zijn en het is daarom raadzaam daar een specialist voor in te huren.

Tweestapsverificatie (MFA)

Met tweestapsverificatie kun je het inloggen op jouw accounts beschermen. Waarin je voorheen altijd kon inloggen met een gebruikersnaam en wachtwoord, moet je hier nu een extra vorm van verificatie gebruiken. Dit kun je bijvoorbeeld met een authenticator app doen. Op deze manier kan niemand anders behalve jij inloggen.

E-mail Spamfilter

Al jarenlang weten we dat de meeste malware en virussen zich verspreiden via e-mail. Om te beoordelen of een e-mail spam is of niet, weten we dat je moet kijken naar de afzender van de e-mail of bijvoorbeeld de spelling. Helaas worden de “kwaadwillende” steeds slimmer en worden ze steeds professioneler. Om dié reden is het van groot belang een goede spamfilter te gebruiken. Wij hebben gekozen voor de spamfilter van Microsoft Exchange Online. Deze vernuftige spamfilter is één van de beste op de markt.

Antivirus

Met tweestapsverificatie en een degelijke spamfilter heb je al twee belangrijke beveiligingsmaatregelen genomen. Maar dan ben je er nog niet helemaal. Een derde stap is het gebruik van een antivirus programma. Deze applicatie staat “lokaal” op jouw computer geïnstalleerd en beveiligd alle applicaties en services die op jouw computer draaien.

Netwerk

Het beveiligen van een lokaal computernetwerk is met name belangrijk wanneer je jouw netwerk deelt met andere bedrijven of als je bijvoorbeeld op een flexplek werkt. Wanneer een computer van iemand anders geïnfecteerd is, kan het virus zich op het lokale netwerk gaan verspreiden. Hier wil je je natuurlijk tegen wapenen. Dit kun je bijvoorbeeld doen met een eigen firewall.

Verhoog jouw digitale aanwezigheid

Wil jij jouw bedrijf online een boost geven en meer klanten aantrekken? Vertrouw op dit duo van digitale marketingexperts! Met jarenlange ervaring in digitale marketingstrategieën, verbeteren wij jouw online aanwezigheid en helpen we je bij ‘t genereren van meer leads. Of het nu gaat om zoekmachineoptimalisatie, betaalde advertenties of andere tactieken, wij hebben de expertise. Laat ons jouw bedrijf naar een hoger niveau tillen! Neem vandaag nog contact met ons op.

Wat als het mis gaat?

Helaas komt het toch soms voor dat er een ingang wordt gevonden, ook wanneer je meerdere beveiligingsmaatregelen hebt genomen. Niet alles is binnen jouw controle. Datalekken, kwetsbaarheden in software of hardware, vervelend, maar het komt voor. Daarom wil je je hier op voorbereiden.

Back-ups

Mocht er toch iets mis zijn gegaan? Dan wil je de schade beperken. Het is belangrijk om back-ups te maken van alle data, het liefst dagelijks en automatisch. Bij Oog op Marketing & ICT kiezen we vaak voor de cloudopslag van Microsoft 365. Hiervan worden automatische back-ups gemaakt in een externe cloudomgeving. Zo zorgen we ervoor dat jij je nooit zorgen hoeft te maken.

Synchroniseren
Een handige tip om de impact te beperken is om accounts en instellingen te synchroniseren op jouw devices. Zo kun je in je internetbrowser een Google account gebruiken, voor je Apple devices een iCloud account en voor Windows een Microsoft account. Een belangrijk voordeel: je kunt op je nieuwe device direct weer verder!

Neem contact op

Heb je interesse in onze diensten, of toch nog wat vragen? Vul dan het formulier in. We leggen het je graag uit.

TELEFOON

085 3031 488

 

ADRES

Gevestigd in Amsterdam

 

 

Gratis kennismaken?

 Bel of mail ons!